Yufkadan Rulo Börek Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yufka
- 1 çay bardağı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 300 gram lor peyniri
- Maydanoz
- Bir avuç dereotu
Yufkadan Rulo Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yufkaları tek tek tezgahın üzerine açalım .
- 3 çorba kaşığı sıvı karışımdan üzerine yeterlice yayalım .
- Yufkayı kare halinde katlayalım .Tepsi boyutunda olması gerekiyor.
- İç harcını karelerin iki tarafına yayalım ,sonra çift taraflı iki taraftan katlayarak oltadan keselim.
- Fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerine yumurta karışımı sürelim .
- Bir bıçak yardımıyla istediğiniz küçüklükte keselim .
- Üzerine susam, çörek otu serperek fırına verelim.
- 40 dakika pişirme mühleti 40 dakika pişirme mühleti afiyet olsun.