
Yufkadan Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yufka
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 300-400 gram beyaz peynir
- Maydanoz
Yufkadan Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sosu için gerekli materyalleri bir kapta çırpıp kenara alıyoruz.
- Peyniri ufalayıp üzerine maydanoz ekleyerek kenara alın.
- Kare yahut yuvarlak borcam yada tepsiyi yağlayıp yufkanın birini kenarları dışta kalacak biçimde serin.
- Üzerine sostan sürüp yufkayı üç modüle bölüp sosa batırıp kaba açıp seriyoruz.
- Üzerine peynir serperek başka yufkayı da üç modül yapıp sosa batırarak seriyoruz.
- Dışta kalan yufkaları üstüne kapatıyoruz .
- Kalan sosu üzerine yayarak susam- çörekotu serpin.
- 180 derece ısınmış fırında denetimli bir halde pişiriyoruz.