Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi Resimli
Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi
Yufkalı Kadayıf Sarması Malzemeleri:
4 adet yufka
300 gram kadayıf
2 su bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık
125 gram tereyağı veya margarin
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
14 limon suyu
imagesyufkalikadayifsarmasitarifiresimli5ad3f551522d9
Yufkalı Kadayıf Sarmasının Yapılışı:
Oncelikle şerbetimizi hazırlamak icin şeker ve suyu ocağa alıp 10 dakika kaynatalım Surenin sonunda limon suyu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım Tereyağımızı eritelim Kadayıfımızı geniş bir tepsiye alıp elimize tel tel ayırıp 4 eşit bolume ayıralımYufkamızı acıp bir kaşık yağla yağlıyalım Ayırdığımız kadayıfı her tarafına eşit yayılacak şekilde yayalım Uzerine ceviz veya fındığın dortte birini yayalım Yufkamızı rulo yapıp 2 parmak genişliğinde dilimleyelimYağlanmış tepsiye dizelim Kalan yufkalarada aynı işlemi uygulayalım Artan yağı uzerlerine gezdirelim Onceden 200 derecede ısıtılmış fırına verelim Altı ustu kızarınca fırından alıp ılınmasını bekleyelim Ilınınca uzerine soğumuş şerbeti gezdirelim Şerbeti fazla ceken bir tatlı olduğu icin cok şerbetli istiyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz Tamamen soğuyunca servis yapabilirsiniz
alıntı
Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi
Yufkalı Kadayıf Sarması Malzemeleri:
4 adet yufka
300 gram kadayıf
2 su bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık
125 gram tereyağı veya margarin
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
14 limon suyu
imagesyufkalikadayifsarmasitarifiresimli5ad3f551522d9
Yufkalı Kadayıf Sarmasının Yapılışı:
Oncelikle şerbetimizi hazırlamak icin şeker ve suyu ocağa alıp 10 dakika kaynatalım Surenin sonunda limon suyu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım Tereyağımızı eritelim Kadayıfımızı geniş bir tepsiye alıp elimize tel tel ayırıp 4 eşit bolume ayıralımYufkamızı acıp bir kaşık yağla yağlıyalım Ayırdığımız kadayıfı her tarafına eşit yayılacak şekilde yayalım Uzerine ceviz veya fındığın dortte birini yayalım Yufkamızı rulo yapıp 2 parmak genişliğinde dilimleyelimYağlanmış tepsiye dizelim Kalan yufkalarada aynı işlemi uygulayalım Artan yağı uzerlerine gezdirelim Onceden 200 derecede ısıtılmış fırına verelim Altı ustu kızarınca fırından alıp ılınmasını bekleyelim Ilınınca uzerine soğumuş şerbeti gezdirelim Şerbeti fazla ceken bir tatlı olduğu icin cok şerbetli istiyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz Tamamen soğuyunca servis yapabilirsiniz
alıntı