Yufkalı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 400 kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- Pul biber
- Karabiber
- Yenibahar
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- Nane ve pul biber ile kızdırılmış yağ
Yufkalı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kasede köfte harcını yoğurun.
- Yufkayı masaya serin ve üzerine eritilmiş tereyağ- zeytinyağ karışımıyla sürerek her yerin yağlanmış olduğundan emin olun.
- Diğer yufkayı yağlanan yufkanın üzerine koyun ve birebir halde yağlayın.
- 2 katlı yufkayı yarım ay halinde ikiye katlayın.
- Ardından köfter harcı koyun ve rulo formunda sarın.
- Elde edilen ruloyu eşit dilimlere doğrayın ve yağladığınız borcama dik olarak dizin.
- Önceden 180 dercede ısıtılmış fırında 30 dk üstü kızarana kadar pişirin.
- Pişen yufkalı köftemizin üstüne sarımsaklı yoğurt koyun ve kızdırdığınız yağdan dökerek servis edin.
Yufkalı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı