Yufkalı Mantı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- 500 gram kıyma
- 4 adet soğan
- 1 şeker kaşığı karabiber
- 1 şeker kaşığı tuz
- 1 şeker kaşığı pulbiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 500 gram yoğurt
- 3 adet sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Yufkalı Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantının iç harcı için önceklikle kıymayı kavurun.
- Soğan, karabiber, pulbiber, tuz ve yağı karıştırıp soğan ezilene kadar pişirin.Soğumaya bırakın.
- Yufkaları dörde bölüp her kısma yağ ve su serpip kıyma içi dökün ve yuvarlayarak sarın.
- Sardığınız yufkaların üzerine tekrar yağ ve su karışımı sürün.
- Daha sonra 180 derecede fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün .
- Bir cezvede yağ ve kuru nane yakıp yoğurtladığınız yufkaların üzerine dökün afiyet olsun????.