Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yufkalı Mantı

Yufkalı Mantı
0
81

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yufkali-manti.jpg

Yufkalı Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 adet yufka
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme olmasın)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (tepeleme olmasın)
  • 4 su bardağı su
  • Tuz (salçanın tuz oranına göre)
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • Bir kase sarımsaklı yoğurt

Yufkalı Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanları incecik doğrayıp kıyma ve biraz tuzla karıştırıp iç malzemeyi hazırlıyoruz.
  2. Dilerseniz soğan ölçüsünü biraz artırabilirsiniz.
  3. Yufkaları ortadan ikiye bölüp, böldüğümüz kısmına harcımızdan uzunca yayıyoruz.
  4. Rulo biçiminde sarıp bir parmaktan az daha kalın kesip tepsiye diziyoruz.
  5. Diğer yufkalarıda tıpkı süreci yapıyoruz.
  6. 20 dakika kadar 180 derecede ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  7. Bu ortada sosunu hazırlıyoruz. Yağları tencereye alıp eriyince salçaları katıp kavuruyoruz.
  8. Üzerine karabiberi gerekirse tuzunu atıyoruz ve suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  9. Pembeleşen mantıyı fırından alıp sosunu üzerine döküyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.
  10. Fırında sosunu yeterlice çekene kadar bekletiyoruz.
  11. Sonra fırından alıp birinci sıcağı çıkınca sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
Yufkalı Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yufkalı Tavuklu Mantı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet kalçalı but1 su bardağı haşlanmış nohut2 adet yufkaSıvıyağ2 yemek kaşığı tereyağTavuk suyu1 adet soğan1 yemek kaşığı salçaPul biberTuzKarabiberYoğurtSarımsak Yufkalı Tavuklu Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavuklar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Yufkalı Mantı Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufka İçi için; 500 gram kıyma4 adet soğan1 şeker kaşığı karabiber1 şeker kaşığı tuz1 şeker kaşığı pulbiber1 çay bardağı sıvı yağ Üzeri için; 500 gram yoğurt3 adet sarımsak Üst sosu için; Yarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Mantı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket dondurulmuş mantı1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı sıvı yağ2 diş sarımsak (tercih ederseniz)1 kase yoğurt1 tatlı kaşığı kadar sumak1 tatlı kaşığı kuru nane Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 1 paket mantıyı sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Fırında Mantı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket içli mantı1 buçuk yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı sıvı yağTuz, pul biberSarımsaklı yoğurt (isteğe bağlı) Fırında Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak mantıyı fırın tepsisine dizelim. Ardından salça ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Nohutlu Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 3,5 su bardağı un1 su bardağı su1 adet yumurta2 çay kaşığı tuz İçi İçin 2 su bardağı ıslatılmış nohut1 yemek kaşığı salça2 çay kaşığı tuz3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet soğan4 bardak su2 çay kaşığı karabiber Nohutlu Mantı Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt