Yufkalı Sandallar Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka yahut ince lavaş
- 350 gr tavuk göğsü
- 3 tane patates
- 1 tane sivri biber
- 1 tane soğan
- Tuz karabiber kekik
- Salça
- Kaşar peyniri
Yufkalı Sandallar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan biber güzelce kavurulur.
- Tavuk göğsü küp küp doğranıp eklenir.
- Suyunu çekince baharatlar eklenir.
- Farklı bir yerde patatesler küp küp kızartılır.
- Bunlarda eklenir ve en son bir kaşık salça eklenir ve iç harcımız tamamlanır.
- Yufka yahut lavaş yuvarlak halde kesilir içlerine tavuklu harçtan koyulur ve yuvarlak borcama dizilir.
- Üzerlerine kaşar peynir ekledikten sonra evvelden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.