Yufkalı Tavuklu Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kalçalı but
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet yufka
- Sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tavuk suyu
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Tuz
- Karabiber
- Yoğurt
- Sarımsak
Yufkalı Tavuklu Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklar haşlanır. Haşlanan tavuk suyu ayrılır. Tavuklar didiklenir.
- Nohutlar haşlanır.
- Yufkalar şerit şerit kesilir i, sıvı yağ ile yalanır ve fırın tepsisine alınır.
- Üzerileri kızarana kadar pişirilir.
- Bir tavaya sıvı yağ ve tereyağ konulur, üzerine küp doğranmış soğan ilave edilir ve kavrulur.
- Üzerine salça da ilave edilir, ve kavrulur.
- Soğanların üstüne haşlanan nohut ve didiklenen tavuklar da ilave edilir.
- Son olarak pul biber de ilave edilir.
- Tavuk suyundan bir kepçe dökülür ve tavuklar suyunu çekene kadar ocağın altı kapatılır. Son olarak tuz karabiber de ilave edilir.
- Kızaran yufkalar fırından çıkarılır ve üzerine tavuk suyu gezdirilir.
- Yufkaların, üzerine nohutlu tavuk konulur.
- Son olarak da tavukların üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve mantı servise hazırdır.