Yufkasız Unsuz Tavada Patates Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 7 orta uzunluk patates
- 2 yumurta
- 1 silme tatlı kaşığı tozbiber
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Bir tutam maydanoz
- Rendelenmiş kaşar
Yufkasız Unsuz Tavada Patates Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri rendeleyerek suyunu sıkıp bir kaba alalım.
- Diğer yandan yumurtaya baharatlarını ekleyerek çırpıcıyla köpük köpük olana dek çırpalım.
- Patateslerin üzerine dökerek güzelce karıştıralım.
- Yanmaz geniş tavamıza 3 yemek kaşığı yağımızı alarak ısıttıktan sonra patates yarısını güzelce bastırarak yayalım.
- Kapağını kapatarak yavaşça kızarana pişirelim.
- Bu sırada maydanozları ince biçimde kıyarak rendelemiş olduğumuz kaşarı ekleyerek karıştıralım.
- Hafif pişen patatesimiz üzerine peynirimizi serperek kalan patatesi de güzelce yayarak bastıralım. Tekrar kapağını kapatarak kısık ateşte altının güzelce kızarmasını sağlayalım.
- Bir servis tabağa aksi çevirerek tavamıza kalan 3 yemek kaşığı yağıda ekleyerek böreğimizi tavaya aktaralım.
- Tavamızın kapağını kapatarak kısık ateşte kızarmasını sağlayalım.
- Pişen patates böreğimizi bir tabağa alarak dilelim ve sıcak servis yapalım. Ketçap mayonezle çok düzgün gidiyor afiyet olsun ????.