Yufkayla Perde Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 su bardağı pirinç (Ben basmati kullandım)
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı badem (Kabuğu soyulmuş)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay dolmalık fıstık (Tercihe bağlı)
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 2 adet tavuk göğsü
- 1-2 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 tatlı kaşığı karabiber
- Tavuk suyu
- 50 gram tereyağ yada margarin
- 1 adet soğan (Tercihe bağlı ben kullanmadım)
- Çörek otu
Yufkayla Perde Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsümüzü küp küp doğrayıp bir kaba alıp yıkayalım. Yıkadığımız göğüslerimizi bir tencereye alıp üzerini çekecek kadar su ilave edip haşlayalım. Haşlanan tavuk göğüslerimizden 1-2 su bardağı tavuk suyunu ayırıp kenara alalım.
- Pirinçleri bir kaba alıp iyice yıkayıp suyunu süzelim. Tencereye margarin ve sıvı yağı ilave edip üzerine küp küp küçücük doğranmış soğanı ilave edip kavuralım. Pirinçleride ekleyip biraz daha kavuralım.
- Kavurduğumuz pirince tuz ve karabiber ilave edip ayırdığımız tavuk suyunu ve üzerini çekecek kadar suyu karıştırıp ilave edelim ve biraz diri kalacak şekilde pişmeye bırakalım.
- Bademleri bir cezveye veya küçük tencereye alıp üzerine su ekleyip bir taşım kaynatalım böylece kabuklarını soymak daha kolay olacaktır.
- Kabuklarını soyduğumuz bademi bir tavaya alıp üzerine dolmalık fıstık, kuş üzümü ve biraz yağ ilave edip kavuralım. Pişen pilava tavuk göğsü, badem, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü de ekleyip karıştıralım.
- Tepsimizi alalım üzerini iyice yağlayıp 1 yufka serpelim üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürüp, ikinci yufkamızı da serpip pirinç karışımımızı ekleyelim ve güzelce yayalım.
- Yaydığımız pirinçlerin üzerine bir yufka daha serpip üzerini iyice kızarması için yağlayıp çörek otunu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkamız kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.