Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yufkayla Perde Pilav

Yufkayla Perde Pilav
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yufkayla-perde-pilav.jpg

Yufkayla Perde Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 su bardağı pirinç (Ben basmati kullandım)
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı badem (Kabuğu soyulmuş)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay dolmalık fıstık (Tercihe bağlı)
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 tatlı kaşığı karabiber
  • Tavuk suyu
  • 50 gram tereyağ yada margarin
  • 1 adet soğan (Tercihe bağlı ben kullanmadım)
  • Çörek otu

Yufkayla Perde Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk göğsümüzü küp küp doğrayıp bir kaba alıp yıkayalım. Yıkadığımız göğüslerimizi bir tencereye alıp üzerini çekecek kadar su ilave edip haşlayalım. Haşlanan tavuk göğüslerimizden 1-2 su bardağı tavuk suyunu ayırıp kenara alalım.
  2. Pirinçleri bir kaba alıp iyice yıkayıp suyunu süzelim. Tencereye margarin ve sıvı yağı ilave edip üzerine küp küp küçücük doğranmış soğanı ilave edip kavuralım. Pirinçleride ekleyip biraz daha kavuralım.
  3. Kavurduğumuz pirince tuz ve karabiber ilave edip ayırdığımız tavuk suyunu ve üzerini çekecek kadar suyu karıştırıp ilave edelim ve biraz diri kalacak şekilde pişmeye bırakalım.
  4. Bademleri bir cezveye veya küçük tencereye alıp üzerine su ekleyip bir taşım kaynatalım böylece kabuklarını soymak daha kolay olacaktır.
  5. Kabuklarını soyduğumuz bademi bir tavaya alıp üzerine dolmalık fıstık, kuş üzümü ve biraz yağ ilave edip kavuralım. Pişen pilava tavuk göğsü, badem, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü de ekleyip karıştıralım.
  6. Tepsimizi alalım üzerini iyice yağlayıp 1 yufka serpelim üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürüp, ikinci yufkamızı da serpip pirinç karışımımızı ekleyelim ve güzelce yayalım.
  7. Yaydığımız pirinçlerin üzerine bir yufka daha serpip üzerini iyice kızarması için yağlayıp çörek otunu serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkamız kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun☺️.
Yufkayla Perde Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt