Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yüksük Çorbası, Adana’mızın Meşhur Yemeği

Yüksük Çorbası, Adana’mızın Meşhur Yemeği
0
114

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
yuksuk-corbasi-adanamizin-meshur-yemegi.jpg

Yüksük Çorbası, Adana'mızın Meşhur Yemeği Tanımı İçin Materyaller

• 6 su bardağı un
  • 1 adet iri yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
İç gereci için;
  • 300 gram kadar orta yağlı dana kıyma
  • 2 orta uzunluk soğan rendesi( ben robotta çektim)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pul biber, çok az kimyon, karabiber
Sosu için;
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates
  • 6 su bardağı kaynar su
  • 1 adet bulyon tuz
  • Bir limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Yüksük Çorbası, Adana'mızın Meşhur Yemeği Tanımı Yapılışı

Bu ölçüler, üç paketlik çorba içindir, siz yarısını yapabilirsiniz.
  1. Çukur bir kabın içeresine 6 su bardağı unu koyuyoruz, ortasını havuz yapıp yumurta ve tuzu koyuyoruz.
  2. Suyunu ek edip yoğuruyoruz, sert bir hamur elde ediyoruz, 10 dakika dinlendiriyoruz.
  3. Bu ortada öteki bir kabın içerisine,, kıyma, soğan rendesi salça ve baharatlarını koyup iç harcını hazırlıyoruz.
  4. Hamuru beş bezeye ayırıp her bir kesimini çok ince olmayacak biçimde, un serperek açıyoruz.
  5. Mantı ruletiyle enine ve uzunluğuna kesiyoruz, aparat yoksa oklavayı cetvel üzere kullanıp, küçük kareler halinde kesiyoruz, fotoğraftaki üzere.
  6. Elde ettiğimiz, her bir karenin içine kıymalı harçtan mercimekten biraz büyük modüller koyup, evvel iki yanını parmaklarımızla sıkıp, ortada birleştirelim.
  7. İki bezeyi bu halde yaptım, geri kalanını da, mantı olarak kurutup buzluğa attım.
  8. Öteki bir tencereye sıvı yağla salçaları kavuralım kokusu çıkınca 6 su bardağı kaynar suyunu, tuz, limon suyunu, bulyonunu, pul biberini koyalım.
  9. Kaynayınca, haşlanmış nohutunu ve üç su bardağı mantımızı koyalım .
  10. Nanesini ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edelim, pişince ocağımızı kapatalım,.
  11. Şayet mantı yapamam derseniz hazır mantıyla da yapabilirsiniz.
Bu hoş yemeğimi denemenizi tavsiye ederim ????.

858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt