Yüksük Çorbası (Mantı Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk kase mantı (önceden yapmıştım)
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 diş limon tuzu
Yüksük Çorbası (Mantı Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Daha evvelce yaptığımız mantıyı bir kaseye alıyoruz.
- Tencereye zeytin yağını sarımsağı ve salçayı ekleyip kavuruyoruz daha sonra baharatları ek edip kaynar su ekliyoruz.
- Tuz ve limon tuzunu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz kaynayınca mantı ve nohutu da ekleyip 15 dk kaynatıyoruz daha sonra altını kapatıyoruz.
- Yarım çay bardağı soğuk su ek ediyoruz hamurlasmaması için afiyet olsun ????