Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yüksük Çorbası

Yüksük Çorbası
0
19

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yuksuk-corbasi.jpg

Yüksük Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı minik mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 litre kadar sıcak su (Yarısını et suyu kullandım)
  • Tuz

Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Merhabalar. Yüksük çorbasına birinci olarak tencereye sıvı yağ ve tereyağını eritip, unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
  2. Akabinde salçamızı da ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  3. Akabinde sıcak suyu yavaş yavaş ek ederek çırpmaya devam edelim topaklanma olmasın hafif ağır olması gerek.
  4. Üzerine nohut ile mantıyı da ekleyince tuz ve naneyi de ekleyin bir cins çevirin, kısık ateşte pişmeye bırakın.
  5. Mantı piştiğinde çorbamız servise hazır. Afiyet şifa olsun.
Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt