Yüksük Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı minik mantı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 litre kadar sıcak su (Yarısını et suyu kullandım)
- Tuz
Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar. Yüksük çorbasına birinci olarak tencereye sıvı yağ ve tereyağını eritip, unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Akabinde salçamızı da ekleyip, kavurmaya devam edelim.
- Akabinde sıcak suyu yavaş yavaş ek ederek çırpmaya devam edelim topaklanma olmasın hafif ağır olması gerek.
- Üzerine nohut ile mantıyı da ekleyince tuz ve naneyi de ekleyin bir cins çevirin, kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Mantı piştiğinde çorbamız servise hazır. Afiyet şifa olsun.