Yüksük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı mantı
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı küçük küçük doğranmış tavuk kuşbaşı
- Tuz
- 2 kase yoğurt
- 1 tane yumurta
- Yarım yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohudu akşamdan suya koyalım ve yemeği yapacağımız vakit haşlayalım.
- Küçük doğranmış tavuk kuşbaşını biraz tuz atıp, suda haşlayalım.
- Çorba tenceremize sıcak su koyup mantıyı haşlayalım (Suyunu fazla koymayalım üzerine tavuğun suyu eklenecek)
- Üzerine haşlanmış nohudu ekleyelim. Tavuğu da suyu ile birlikte ekleyelim ve biraz kaynatalım.
- Daha sonra yoğurt yumurta ve unu çırpıp, çorbanın suyundan bir kepçe ekleyip karıştıralım ve çorbaya yavaş yavaş ekleyelim. Tuzunu da kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Üzeri için; tereyağı ve naneyi kavuralım pişen çorbamıza ekleyelim. Servise hazırdır.