Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yulaf Ezmeli Doygun Ekmek Tarifi Resimli

Yulaf Ezmeli Doygun Ekmek Tarifi Resimli
0
62

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Yulaf Ezmeli Doygun Ekmek
Resimli Yulaf Ezmeli Doygun Ekmek Tarifi
Yulaf Ezmeli Doygun Ekmek nasıl yapılır,

imagesyulafezmelidoygunekmektarifiresimli5ad43cd3322df

Yulaf Ezmeli Doygun Ekmeğin Tarifi Resimli yapılışı

Malzemeler:

1 bardak beyaz un

1 bardak tam buğday unu

3 corba kaşığı yulaf unu (bulamazsanız beyaz un da olur)

Yarım bardak yulaf ezmesi

1 tepeleme tatlı kaşığı instant kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 corba kaşığı bal

2 corba kaşığı zeytinyağı

1 bardak su



Uzeri icin:

1 avuc yulaf ezmesi

2 kucuk somun




Elde Yapılışı:

1 Eğer elle yapıyorsanız unları, yulaf ezmesini, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu, balı ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 57 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşakca ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır

2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unları, yulaf ezmesini, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki suyu, balı ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 3–5 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır

3 Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına cıkana kadar veya 1 saat mayalanması icin bekletin

4 Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına alıp 23 dakika yoğurun ve duzgun iki beze haline getirin

5 Hazırladığınız bezelerin ustune yumuşak bir fırcayla su surup yulaf ezmesi serpin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat kabarmaları icin bekletin

6 Onceden ısıtılmış 210 derece fırında 30 dakika ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin



Makinede Yapılışı:

1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, zeytinyağını ve balı koyun Unları ve yulaf ezmesini bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edin Tuzu, unların hemen ustune haznenin bir koşesine yerleştirin Unların ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin

2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın

3 Tahıl ekmek, 500 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın

4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin

5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir

6 Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt