Yulaf Lapası Tanımı İçin Gereçler
- 1su bardağı süt
- 4 silme kaşık yulaf
- 1 tatlı kaşığı bal
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 küçük muz
- Bitter damla çikolata
- Şekersiz fıstık ezmesi
- Hurma
- Fındık
- Çiğ badem
Yulaf Lapası Tanımı Yapılışı
- Süt ile yulafı bir tavaya koyup ocağa alalım yumuşayana kadar pişirelim, 10dakika kâfi olabilir.
- Pişen yulafı kasemize alıp bal tarçını ekleyelim karıştıralım.
- Buradan gerisi süsleme oluyor istediğinizi ekleyebilirsiniz.
- Üzerine muz dilimleri, fıstık ezmesi damla çikolata, hurma kesimleri ekleyebilirsiniz. Muhteşem bir tat. Afiyet olsun.