elektronikci
FD Üye

Yulaflı Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Saklı köy yulaflı üzümlü incirli bisküvi veyada burçak bisküvi
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Çikolata rendesi, antep fıstığı tozu
Yulaflı Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri kelepçeli kalıp veya borcama dizelim.
- Muhallebisi için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp güzelce koyulaşana kadar karıştıralım.
- Ardından ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Bisküvilerin üzerine dökelim.
- 2. bisküvileri sırayla dizip muhallebi dökelim tekrar 3. Bisküvileri sırayla dizip muhallebisini dökelim.
- İsterseniz 3 kat isterseniz 4 kat yapın size kalmış. Eğer üzümlü incirli bisküvi yoksa aralara az miktarda üzüm ve incir serpebilirsiniz.
- Muhallebimiz soğuduktan sonra üzerine çikolata rendeleyelim.