Yulaflı Çörek Otlu Ekmek Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 bardak ılık su
- 4 bardak un
- Hamurun içine az bişey çörek otu ve yulaf ezmesi
- Tuz
- Yoğurt çörek otu ve yulaf ezmesi
Yulaflı Çörek Otlu Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mayayı su şeker ile aktifleştiriyoruz. 10 dk kapalı biçimde sonra öteki gereçleri atıp hamuru elimizi suya banarak yoğuruyoruz. Zira yapışkan yumuşak bir hamur olması lazım ben içine az bişey çörek otuda kattım birde yulaf ezmesi.
- 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Sonra tezgahı yeterlice unlayıp hamurun havasını alıyoruz yoğuruyoruz.
- Hamura biçimi verip tepsiye dizelim. Ben iki ekmek yaptım bir büyük birde küçük.
- Tepsiye dizince üzerine nemli bezi örtüp tepsi mayasının gelmesini sağlıyoruz bi 25 dk. Mayası geldiğinde ortasına bıçakla yavaşça kesik atıyoruz.
- Yoğurt sürüp çörek otu ve yulaf ezmesi serpiştiriyoruz.
- Sonrada 220 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.