Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yulaflı Çörek Otlu Ekmek

Yulaflı Çörek Otlu Ekmek
0
58

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yulafli-corek-otlu-ekmek.jpg

Yulaflı Çörek Otlu Ekmek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 bardak ılık su
  • 4 bardak un
  • Hamurun içine az bişey çörek otu ve yulaf ezmesi
  • Tuz
Üzeri için
  • Yoğurt çörek otu ve yulaf ezmesi

Yulaflı Çörek Otlu Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Mayayı su şeker ile aktifleştiriyoruz. 10 dk kapalı biçimde sonra öteki gereçleri atıp hamuru elimizi suya banarak yoğuruyoruz. Zira yapışkan yumuşak bir hamur olması lazım ben içine az bişey çörek otuda kattım birde yulaf ezmesi.
  2. 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Sonra tezgahı yeterlice unlayıp hamurun havasını alıyoruz yoğuruyoruz.
  4. Hamura biçimi verip tepsiye dizelim. Ben iki ekmek yaptım bir büyük birde küçük.
  5. Tepsiye dizince üzerine nemli bezi örtüp tepsi mayasının gelmesini sağlıyoruz bi 25 dk. Mayası geldiğinde ortasına bıçakla yavaşça kesik atıyoruz.
  6. Yoğurt sürüp çörek otu ve yulaf ezmesi serpiştiriyoruz.
  7. Sonrada 220 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt