Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yulaflı Keten Tohumlu Grissini (Ekşi Mayalı Atıştırmalık)

Yulaflı Keten Tohumlu Grissini (Ekşi Mayalı Atıştırmalık)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Yulaflı Keten Tohumlu Grissini (Ekşi Mayalı Atıştırmalık) Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için
  • 1 su bardağı ekşi maya
  • 1 su bardağı tam bugday unu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt (yada labne peynir)
  • 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 çay kaşığı tuz
Ön malzemeler
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı ılık su

Yulaflı Keten Tohumlu Grissini (Ekşi Mayalı Atıştırmalık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel ön gereç hazırlığını yapalım.
  2. Tavaya yulaf ezmesi ve keten tohumunu koyup kavuralım.
  3. Çıtır çıtır sesler gelince üzerine tereyağını koyalım.
  4. Tereyağ erisin bir iki dk kadar daima karıştırarak kavuralım.
  5. Bu biçimde yulafı kavurmak grissinin içinde çerez tadı veriyor.
  6. Kavrulan yulaflı karışıma ılık suyu ek edip pişirelim suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  7. Yoğurma kabına ekşi mayayı koyalım.
  8. Un susam zeytinyağı ve tuz ilavesiyle güzelce yoğuralım.
  9. Biraz sert olur merak etmeyin öteki materyalleri katınca yumuşayacak.
  10. İyice yoğrulan hamura iki kaşık süzme yada labne peynirini katıp hamura yedirelim.(ben süzme yoğurt kullandım).
  11. Tamamen hamura karıştıktan sonra pişirdiğimiz yulaf ezmesini de karıştıralım.
  12. Hamurdan küçük kesimler koparıp uzun çubuklar.
  13. Yapıp tepsiye uzunlamasına iki cm aralıklarla dizelim.
  14. Sonra bıçakla ortasından dilediğimiz uzunlukta keselim.
  15. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kıtır kıtır olana kadar pişirelim.
  16. Arada fırının kapağını açarak buharın çıkışını sağlayın ki grissiniler yumuşak olmasın.
  17. Birde karşıt yüz edin bu da daha kıtır olmasını sağlıyor.
  18. Bu ölçülerden tam bir tepsi çıkıyor.
  19. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.
Not;Ekşi maya en az iki gün evvelden beslenmiş olmalıdır.Çok eski beslenmiş maya olursa hem asidik hemde çok ekşi olur.

Yulaflı Keten Tohumlu Grissini (Ekşi Mayalı Atıştırmalık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Chia Tohumlu, Ekşi Mayalı Çavdar Ekmeğimiz (El Değmeden) Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı ekşi maya1 tepeleme çay kaşığı faal kuru maya, (bende pakmayanın ki vardı)3 su bardağı ılık çeşme suyu2 su bardağı çavdar unu3 su bardağı tam buğday unu1 tepeleme tatlı kaşığı tuz3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Ekşi Mayalı Tam Çavdar Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler 400 gr tam çavdar unu340 gram su8 gr tuz200 gr ekşi maya25 gr keten tohumu20 gr ayçekirdeği1 yemek kaşığı pekmez Ekşi Mayalı Tam Çavdar Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Karıştırma kabına bütün gereçleri ekleyip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Yulaf Unlu Keten Tohumlu Sağlıklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık suYarım su bardağı light süt ( yarım yağlı da tercih edebilirsiniz)1 paket instant maya1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı zeytinyağı1 su bardağı yulaf unu1,5 su bardağı tam buğday unu1 tatlı kaşığı keten tohumu1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 1.5 bardak yulaf unuYarım bardak beyaz un1 çay kaşığı tuz1/2 (yarım) çay kaşığı şeker1 yemek kaşığı zeytinyağı1 bardaktan biraz az ılık suEkşi maya1 avuç dövülmüş ceviz Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Kavılca Unlu Keten Tohumlu Sağlıklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler ️3 su bardağı kavılca unu️2 su bardağı beyaz un️1/2 (yarım) paket yaş maya️1 tatlı kaşığı tuz️2+1/2 (yarım) su bardağı ılık su️2 yemek kaşığı keten tohumu️2 yemek kaşığı çekirdek içi Kavılca Unlu Keten Tohumlu Sağlıklı Ekmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt