Yulaflı Omlet Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı yulaf
- 1 dilim peynir
- 1 dilim hellim (İsteğe göre)
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam tarçın
- Bir tutam kuru nane
- Bir tutam Tuz (Baharatlar damak tadına nazaran azaltıp arttırılabilir)
- Zeytinyağı
Yulaflı Omlet Tanımı Yapılışı
- Yumurtaları bir kabın içine kırıyoruz yulafımızı da ekleyerek güzelce elde çırpıyoruz. İsteğe nazaran baharatlarımızı ekliyoruz.
- Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekliyoruz karışımımızı koyuyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
- Altı pişmeye başlayınca rendelediğimiz peynir ve hellimi omletimizin üstününe serpiyoruz ve tavanın üstünü kapatıyoruz.
- Peynirimiz eriyene kadar omletimiz de aslında pişmiş oluyor.
- İmali hem çok kolay hem de sağlıklı ve doyurucu olan bu tanımı yapacak olan herkese şimdiden afiyet olsun. ????????.