Yulaflı Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı (Tepeleme) yoğurt
- 6 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı domates sosu (İsteğe bağlı)
- Rendelenmiş kaşar ölçüsü size bağlı
- 1 tane doğranmış domates
- 2 tane doğranmış yeşil biber
- 6-7 tane çekirdekleri çıkarılıp doğranmış siyah zeytin
Yulaflı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yulaf ezmesi, yoğurt ve yumurta kasede birbiriyle bağdaşana dek karıştırılır.
- Az yağlanmış tavaya yayılır ve üstü kapakla kapatılır. 10-15 dakika altı kızarana kadar bu müddet ocağınızın ateş harına bağlı denetim ederek pişirin.
- Daha sonra gerisini çeviriyoruz. Üzerine domates sosu ile açtığım salçayı sürdüm. Siz salçayı su ile açıp, sürebilirsiniz.
- Salça sosun üstüne kaşar rendesini, zeytini, domatesi, yeşil biberi yerleştirdim kapağını kapatıp, bir 10 dakika kadar pişirdim. Afiyet olsun. Altını denetim edin yanmasın yada çiğ kalmadın.