
Yulaflı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı yulaf unu ( yulafı çekerek elde edebilirsiniz.)
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) kapya biberi
- 5 kibrit kutusu peynir
- 9-10 zeytin
- 10 kol maydanoz / dereotu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
Yulaflı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kapya biberi, maydanoz, zeytin ve peynir ince ince kıyılır.
- Getiren gereçlerin üzerine öteki tüm gereçler eklenir.
- Karışım yoğurularak hamur haline getirilir. 5- 10 dakika kadar bekleyerek hamurun kıvamını görebilirsiniz yulaf vakitle kıvam alır.
- Dondurma kaşığı ile hamuru tepsiye porsiyonlayabilirsiniz.
- Akabinde 180° fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.