Yulaflı Ve Lorlu Pankek Tanımı İçin Materyaller
- Cıvık bir hamur olacak kıvamda yulaf unu ek ediyoruz göz kararı
- Bir tutam tuz
- Yarım kase lor
- Bir tutam kuru maydanoz
- Bir tutam kuru fesleğen
- Bir tutam pul biber
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
Yulaflı Ve Lorlu Pankek Tanımı Yapılışı
- yumurta ile sütü çırpıyoruz, akabinde kabartma tozunu ekliyoruz çırpıyoruz.
- Sonra kalan tüm gereçleri ek edip karıştırıyoruz.
- Karışan akışkan hamuru kaşık yardımı ile fırçayla yağladığımız tavada ufak ufak ek ederek pişiriyoruz.
- Pişen pankekleri de altına havlu kağıt koyduğumuz tabağa alıyoruz.
- Fazla yağını almış oluyoruz. Afiyet olsun.