Yumoş Kruvasan Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (Yumurta küçükse 3 tane olacak) 1 tanesinin sarısı ayrılacak
- 1 su bardağı süt (Ilık)
- 1 su bardağı su (Ilık)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yas maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (Ele az yapışacak şekilde)
- Oda sıcaklığında tereyağı
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Yumoş Kruvasan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin kaba un hariç bütün malzemeleri koydum ve maya eriyene kadar karıştırdım.
- Unu azar azar ekleyerek yoğurun.
- Elinize yapışınca elinizi yağlayıp yoğurmaya devam edin. Katı olmayacak. Elinize az yapışsın.
- 35-40 dk kadar üzerini kapattım ve mayalandı.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yaptım ve 18 beze çıktı. 9 ar şekilde böldüm. Sırasıyla açıp yağlayıp üst üste koydum. Küçük tabak genişliğinde. En üste yağ koymadım.
- Sonra o yaptıklarımı dolaba koydum ve 15 dk orda dinlendi.
- Daha sonra kalan 9 bezeye de aynı işlemi yaptım ve diğer dolaba koyduğum hamuru çıkarıp tepsi büyüklüğünde açtım. Eşit parçalara bölüp rulo yapıp tepsiye dizdim.
- Üzerine yumurta sarısı, pekmez ve sıvı yağlı karışımı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişti. Herkese afiyet olsun????