
Yumurta Dolgulu Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane bayat ekmek
- Sucuk
- Kaşar peyniri
- 1 domates
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumurta Dolgulu Ekmek Tanımı Yapılışı
- Bir kenarda sos hazırlanır. Sucuk, kaşar peyniri ve domates ince doğranır.
- Ekmekler dilimlenir, ancak iki ekmeğin ortası tam kesilmeden (İki dilim birbirini tutacak şekilde) doğranır.
- Ortasına tereyağı kaşar peyniri, domates dilimi ve sucuk dilimi konulur, hazırladığımız sosa önlü gerili bulanır.
- Yağ tavada her yerine gelecek halde dağıtılır.
- Ekmekler tavaya yerleştirilir, üzerine kapakla yahut öbür bir şeyle hafif baskı uygulanır.
- Aksisi de pişirilerek ocaktan alınır. Afiyet olsun????.