Yumurta Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 7 yumurta
- 100 gram kıyma
- 1 soğan
- Baharatlar (Pubiber, karabiber, tuz)
- Kırmızı toz biber
Yumurta Dolması Tanımı Yapılışı
- Tüm yumurtaları haşlayalım (kayısı kıvamında olmaması gerek tam haşlansın).
- Onlar haşlanırken bir tavada soğanı kıymayı az bi yağda kavuralım.
- Baharatlarını ekleyelim.
- Haşlanan yumurtaları ortadan dikkatli bir biçimde kesip içindeki sarılarını tavandaki içliğe ekleyip az daha kavuralım.
- Yumurtanın beyaz kısımlarının altını birazcık kesip tencereye dizelim ve içine içliklerini dolduralım.
- Bir kasede kırmızı toz biber ve suyu karıştırıp yumurtaların yarısına gelecek formda dökelim.
- En son altlarından kestiğimiz yumurta parçacıkların üstüne kapak yapalım ve pişirmeye koyalım.
Afiyet olsunn.
(takip etmeyi unutmayınız yeni tarifler gelecek).