
Yumurta İçli Bazlama Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 6,5 bardak un
- 3 bardak ılık su
- 1 paket indiset maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yumurta İçli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabımıza ılık suyumuzu ve mayamızı alalım, güzelce karıştıralım.
- Karışan hamura 3 bardak unu ekleyelim güzelce karıştıralım bu etapta tuzu ek edelim, yavaş yavaş un ek ederek yoğurmaya devam edelimm.
- Un kalitesine nazaran değişecektir ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur olmalı güzelce yoğurduğumuz hamuru 10 dakika dinlendirelim.
- Mandalına büyüklüğünde bezelere ayıralım az un serptiğimiz yerde merdane yardımıyla çok ince olmayacak biçimde açalım.
- İçi için; yumurtayı bir kaseye kıralım üzerine tuz, karabiber, pul biber ek edip güzelce çırpalım çırptığımız yumurtayı açtığımız hamura 2 yemek kaşığı koyalım ve d biçimi verip orta ateşte tavada pişirelim.
- Pişen bazlamalarımıza tereyağ sürüp sıcak servis edelim.