Yumurta Kapama Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan (Küçük olmalı)
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates yahut 1 su bardağı domates sosu
- 50 gram (1 dilim) kaşar peyniri
- Tuz, kekik, kırmızı toz biber, karabiber, pulbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumurta Kapama Tanımı Yapılışı
- Yumurtaların üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayalım.
- Soğan ve biberi ince ince doğrayalım. Domatesleri de soyup rendeleyelim.
- Sıvıyağ ve tereyağını tavaya koyup ocağa alalım.
- Biber ve soğanı ekleyip kavuralım.
- Yumuşayınca rendelenmiş domatesi yahut domates sosunu ekleyip pişmeye bırakalım. Tuz ve baharatlarını da ek edip karıştıralım.
- Haşlanmış yumurtaları soyup diklemesine ortadan ikiye keselim.
- Ocaktaki menemenin üzerine sırayla yerleştirelim.
- Ortalarına kaşar peyniri serpiştirip bir iki dakika daha pişirelim. Yumurtaların üzerine dilerseniz kekik ve karabiberi gezdirip servis edebilirsiniz.