Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumurta Kapama

Yumurta Kapama
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yumurta-kapama-1.jpg

Yumurta Kapama Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan (Küçük olmalı)
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates yahut 1 su bardağı domates sosu
  • 50 gram (1 dilim) kaşar peyniri
  • Tuz, kekik, kırmızı toz biber, karabiber, pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yumurta Kapama Tanımı Yapılışı

  1. Yumurtaların üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayalım.
  2. Soğan ve biberi ince ince doğrayalım. Domatesleri de soyup rendeleyelim.
  3. Sıvıyağ ve tereyağını tavaya koyup ocağa alalım.
  4. Biber ve soğanı ekleyip kavuralım.
  5. Yumuşayınca rendelenmiş domatesi yahut domates sosunu ekleyip pişmeye bırakalım. Tuz ve baharatlarını da ek edip karıştıralım.
  6. Haşlanmış yumurtaları soyup diklemesine ortadan ikiye keselim.
  7. Ocaktaki menemenin üzerine sırayla yerleştirelim.
  8. Ortalarına kaşar peyniri serpiştirip bir iki dakika daha pişirelim. Yumurtaların üzerine dilerseniz kekik ve karabiberi gezdirip servis edebilirsiniz.
 
858,498Konular
982,049Mesajlar
30,032Kullanıcılar
lemonqelSon üye
Üst Alt