Yumurta Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta (Kişi sayısına göre) yapabilirsiniz
- 1 adet büyük domates
- 3 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 2 tutam rendelenmiş kaşar peyniri
- İnce kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Yumurta Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar su içersinde haşlanır. Kapya ve yeşil biber küp şeklinde doğranır. Domates dilimlenir.
- Uygun tavaya zeytinyağ ve tereyağ alınır. Sonra biberler eklenir ve 1 dk kadar sotelenir.
- Ardından domatesler üzerine yerleştirilir ve kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir.
- Haşlanan yumurtanın kabuğu soyulur. Ortadan ikiye bölünür. Domatesler yumuşadığında yumurta tavaya dizilir.
- Üzerine tuz ve baharatlar serpilir. En son kaşar peyniri ve maydanoz eklenir.
- Kapağını kapatarak kaşar peyniri eriyene dek pişirilir. Afiyet olsun.