bilgisayarci
FD Üye
Yumurta Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yumurta (kişi sayısına göre) yapabilirsiniz
- 3 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 7 adet çeri domates
- Tuz, karabiber, nane, pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yumurta Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar su içersinde haşlanır.
- Kapya ve yeşil biber küp halinde doğranır.
- Domates dilimlenir.
- Uygun tavaya zeytinyağ ve tereyağ alınır
- Biberler eklenir ve 1 dk kadar sotelenir.
- Ardından domatesler üzerine yerleştirilir ve kısık ateşte kapağı kapalı biçimde pişirilir.
- Haşlanan yumurtanın kabuğu soyulur.
- Ortadan ikiye bölünür.
- Domatesler yumuşadığında yumurta tavaya dizilir.
- Üzerine tuz ve baharatlar serpilir.
- En son kaşar peyniri ve maydanoz eklenir.
- Kapağını kapatarak kaşar peyniri eriyene dek pişirilir.