Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumurta Kokmayan Tam Kıvamında Krem Karamel

Yumurta Kokmayan Tam Kıvamında Krem Karamel
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yumurta-kokmayan-tam-kivaminda-krem-karamel.jpg

Yumurta Kokmayan Tam Kıvamında Krem Karamel Tanımı İçin Materyaller

  • 3 yumurta
  • ¾ su bardağı şeker
  • Yarım litre süt( 2.5 su bardağı)
  • 1 paket şekerli vanilin
Karamel İçin
  • 1 su bardağı şeker
  • ¼ su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

Yumurta Kokmayan Tam Kıvamında Krem Karamel Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bir su bardağı şekeri tavamızı alalım üzerine dört damla limon suyu ve suyumuzu ekleyip tavanın altını açalım ve kendi kendine şekeri erimeye bırakalım eriyene kadar karıştırmayalım.
  2. Karameli hazırlarken yanmamasına dikkat edelim karamelize olduktan sonra altı tane ısıya güçlü kabımıza karamellerimizi eşit biçimde paylaştıralım.
  3. Bir taraftan yarım litre sütü ocağa alıp ılık hale getirelim ve altını kapatalım karıştırma kabımıza üç yumurtayı alıp güzelce çırpalım üzerine şekerimizi ve şekerli vanilinimizi ekleyelim.
  4. Bu üç malzemeyi güzelce çırpalım daha sonra bu karışımımıza yavaş yavaş sütümüzden ekleyelim ve çırpmaya devam edelim karışımız üzerinde oluşan köpükleri alalım.
  5. Bu karışımı fırın kaplarımıza eşit biçimde paylaştıralım ve tepsiye dizelim tepsimize 1-2 parmak su ekleyelim ve alt üst ayara getirdiğimiz evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırına atalım.
  6. Hoş bir sarı renk alana kadar pişirelim pişirdikten sonra ılık hale gelene kadar bekletelim ılık hale geldikten sonra buzdolabına atalım.
  7. Tatlılarımız soğuduktan sonra kenarlarını bıçak yardımıyla güzelce kabımızdan ayıralım ve karşıt çevirelim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt