Yumurta Kokmayan Tam Kıvamında Krem Karamel Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- ¾ su bardağı şeker
- Yarım litre süt( 2.5 su bardağı)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı şeker
- ¼ su bardağı su
- 4 damla limon suyu
Yumurta Kokmayan Tam Kıvamında Krem Karamel Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir su bardağı şekeri tavamızı alalım üzerine dört damla limon suyu ve suyumuzu ekleyip tavanın altını açalım ve kendi kendine şekeri erimeye bırakalım eriyene kadar karıştırmayalım.
- Karameli hazırlarken yanmamasına dikkat edelim karamelize olduktan sonra altı tane ısıya güçlü kabımıza karamellerimizi eşit biçimde paylaştıralım.
- Bir taraftan yarım litre sütü ocağa alıp ılık hale getirelim ve altını kapatalım karıştırma kabımıza üç yumurtayı alıp güzelce çırpalım üzerine şekerimizi ve şekerli vanilinimizi ekleyelim.
- Bu üç malzemeyi güzelce çırpalım daha sonra bu karışımımıza yavaş yavaş sütümüzden ekleyelim ve çırpmaya devam edelim karışımız üzerinde oluşan köpükleri alalım.
- Bu karışımı fırın kaplarımıza eşit biçimde paylaştıralım ve tepsiye dizelim tepsimize 1-2 parmak su ekleyelim ve alt üst ayara getirdiğimiz evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırına atalım.
- Hoş bir sarı renk alana kadar pişirelim pişirdikten sonra ılık hale gelene kadar bekletelim ılık hale geldikten sonra buzdolabına atalım.
- Tatlılarımız soğuduktan sonra kenarlarını bıçak yardımıyla güzelce kabımızdan ayıralım ve karşıt çevirelim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.