Yumurta Kokusuz Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için:
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- İsteğe bağlı meyve ya da çikolata kesimi konulabilir. sade formda de çok hoş oluyor
- 1 paket krem şantı
- 1 bardak süt
Yumurta Kokusuz Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle muhallebimizi yapıp kenara alıyoruz.
- Vanilya hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alıp karıştırarak göz göz olana kadar kaynatıyorsunuz.
- Pandispanyası için yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırıyoruz.
- Öncelikle beyazları köpük köpük olana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra sarıların üzerine bir paket vanilyayı ekleyip mikserin düşük ayarında karıştırıyoruz.
- Daha sonrasında sarıların içerisinde beyazlar hariç bütün gereçleri ekliyoruz. (bu kademede harç sizi korkutabilir az ve ağır kıvamlı gözükecek gözünüze. ).
- En son beyazları ekleyip mikserin düşük ayarında çırpıyoruz.
- Hazır olan harcımızı yağlı kağıdın ortasına kara ya da büyük diktörgen borcama döküyoruz.
- Çok ince olmayacak biçimde yayıp 170 derece fırına atıyoruz. 15 dk içerisinde pembeleşecek denetimli pişirelim.
- Fırından çıkan pandispanyayı kağıtla birlikte tezgahın üzerine koyduğumuz fırın teline karşıt bir formda alıyoruz sıcak tepside bırakmıyoruz.
- Kenarları gevşetip kağıtlı bir formda birinci sıcaklığı çıkan pandispanyayı rulo yapıyoruz.
- 5-10 dakika sonra rahatlıkla kırılmadan kopmadan kopan pandispanyamızı kağıttan çıkartıp muhallebi ve istediğiniz meyvelerle birlikte sarıp şantileyerek dolaba atabiliriz.
- 3-4 saat sonra yemeye hazır. Afiyet olsun ????akşamdan yapılabilir hatta çok daha lezzetli olur.