
Yumurta Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Sarısı için;
- 2 su bardağı portakal suyu yahut 2 paket hazır meyve suyu
- 2 yemek kaşığı nişaşta
- 2 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
Yumurta Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Sarısı için tüm gereçleri karıştırın ve küçük sos kaselerine koyup soğumaya bırakın. Buzdolabına koyabiliriz.
- Beyazı için vanilya hariç tüm gereçleri koyun ve muhallebi kıvamını alın. Sonra vanilya katın ve soğumaya bırakın. (hafif cıvık olmalı).
- Pasta tabağına evvel küçük sos kaselerine koyduğunuz sarısını dikkatlice (seklini kaybetmemesi için) koyun.
- Daha sonra muhallebileri sarı formun etrafına kaşıkla koyun.
- Üzerine de hindistan cevizi serpin ve afiyet olsun.