Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumurta Taze Mi Bayat Mı? Nasıl Anlarız ..

Yumurta Taze Mi Bayat Mı? Nasıl Anlarız ..

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Taze mi? Bayat mı?

Yumurtanın taze olup olmadığını nasıl anlarsınız?
Yumurtanın taze olup olmadığını nasıl anlarsınız?
Yumurtaları yüzebilecekleri tamamen su dolu bardaklara koyun Yumurta suyun içinde yatay durumda kalırsa taze, yarı yatay durumda kalırsa 710 günlük, dik yüzüyorsa bayat demektir























Yumurtanın taze mi bayat mı olduğunu anlamanın diğer bir yolu da, yumurtayı bir tabağa kırmaktır Taze yumurta kırıldığında sarısı dağılmaz ve bombeli bir şekilde kalır Rengi parlak sarıdır ve yumurtanın akışkanlığı yerindedir Bayat yumurta kırıldığında ise sarısı yassılaşır ya da dağılır Yumurtanın akışkanlığı da azalmıştır
Saklarken
Tazeliğini daha uzun koruması yumurtaları orijinal karton kutusunda, buzdolabında muhafaza edin Yumurtaları kullanmadan hemen önce yıkayın Buzdolabına kaldırmadan önce yıkarsanız, üzerindeki doğal koruyucu tabaka kaybolur Güçlü kokulu besinlerle yanyana bulundurmayın Yumurta kabuğu kokuları çekebilir

Yumurtanız nasıl olsun?
Kayısı, rafadan ya da katı; yumurtayı yemek istediğiniz kıvama göre şu hususlara dikkat edin:

Rafadan yumurta: Yumurtanın akı yarı yarıya pişmiş, sarısı ise hemen hiç pişmemiştir Yumurtayı suya koyup, kaynamaya başladıktan itibaren 100'e kadar sayarsanız rafadan yumurtanız hazır olur
Kayısı yumurta: Akı pişmiş, sarısı ise hafifçe kıvamlanmıştır Yumurtaları suya koyup, kaynadıktan sonra, 354 dakika daha ocakta tutup, soğuk sudan geçirirseniz, kayısı kıvamında yumurta elde edersiniz
Katı yumurta: Yumurtanın hem akı hem de sarısı iyice pişmiştir Yumurtaları kaynar suya attıktan sonra 67 dakika pişirmeniz gerekir Daha fazla kaynatmak, yumurtanın sarısının renginin ve tadının değişmesine sebep olur
 

Similar threads

Az pişmiş ama çiğ olmayan yumurtaya rafadan yumurta adı verilir. Pişirilmesi kolaydır ancak kıvamını tutturmak biraz zordur. Özellikle sabah kahvaltılarında tüketimi yaygın olan rafadan yumurta hakkında rafadan yumurta kaç dk içinde pişer sorusunun yanıtını aradık... İşte o merak edilen yanıt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
224
Tukettiğimiz yumurtaların faydalarından yararlanmak icin taze olmaları onemlidir Bayat yumurtalar sağlığı tehdit eder Peki, bayat yumurta nasıl belli olur? Kahvaltıların vazgecilmezi ve temel gıda maddelerimizden birisi olan yumurtanın sağlığa pek cok anlamda faydası vardır Fakat hem bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak icin kullanılan yontemlerden biri yumurtanın hava boşluğunu olcmektir Yumurta bayatladıkca hava boşluğu artmaktadır Taze yumurtalarda hava boşluğu 4 mm, bayat yumurtalardaki hava boşluğu ise 12 mm nin uzerindedir Yumurtanın hava boşluğunu gorebilmek icin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Yumurtanın taze olup olmadığını anlayışlı olmak için kullanılan yöntemlerden biri yumurtanın hava boşluğunu ölçmektir Yumurta bayatladıkça hava boşluğu artmaktadır Taze yumurtalarda hava boşluğu 4 mm, bayat yumurtalardaki hava boşluğu ise 12 mm nin üzerindedir Yumurtanın hava boşluğunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
Günün en keyifli öğünü olan kahvaltının vazgeçilmezi yumurtayı pişirirken tam istediğiniz kıvamı tutturamıyorsanız bu içeriğimiz sizin için... Gelin birlikte kusursuz yumurta nasıl pişirilir bakalım...???? İhtiyacımız olan şeyler kolay: Bir tencere, su ve taze yumurta. Rafadan, yanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt