Yumurtalı Bakla Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo bakla
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yumurta
- Zeytinyağı
- Kekik
- Pul biber
- Tuz
- Karabiber
Yumurtalı Bakla Kavurması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle baklaları ayıklayıp yıkıyoruz.
- Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.
- Baklaları yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Bir yandan soğanı ve sarımsağı doğruyoruz.
- Baklalar haşlanınca süzgece alıp soğuyum suyunun süzülmesini bekliyoruz.
- Baklalar soğuyunca göz kararı zeytinyağında soğanla sarımsağı kavuruyoruz.
- Sonrasında baklaları da ekleyip kavuruyoruz.
- Sonra tuzunu ve kekiği ekleyip yumurtaları kırıyoruz.
- En son baharatları ekleyip. Altını kapatıyoruz.
- Yoğurtla servis ediyoruz.
Afiyet olsun.