Yumurtalı Bazlama Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet orta uzunluk bazlama
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kekik
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Yumurtalı Bazlama Tanımı Yapılışı
- Yumurta, tuz, karabiber ve kekiği karıştırma kabına alın.
- 1-2 yemek kaşığı sıcak su ile salçayı açın ve karışıma ek ederek yeterlice çırpın.
- Bazlamaları 8 er modüle bölün. Her bir bazlama kesimini ve her bir tarafını yumurtalı karışıma güzelce batırın.
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağı tavaya alarak kızdırın ve yumurtalı karışıma buladığınız bazlama kesimlerini gerili önlü kızartın.
- Yağı fazla gelirse kızarttığınız bazlama modüllerini bir kaç peçete üzerine alın, üzerlerine de tıpkı süreci uygulayarak fazla yağları peçetelerin emmesini sağlayın. Afiyet olsun.