Yumurtalı Ekmek Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet bayat ekmek
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yumurtalı Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Boş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve sütü üzerine ek edin.
- Tuz, karabiber ve pul biber ayarını yaptıktan sonra çırpma teli yardımıyla karıştırın.
- Bayat ekmeğinizi dilimleyin ve hazırladığınız yumurtalı karışıma her iki yüzünü de bulayın.
- Tavayı ocağa alıp üzerine ayçiçek yağını ekleyin ve yumurtaya buladığınız ekmekleri tavaya alıp her iki yüzü kızarıncaya kadar pişirin.
- Pişen yumurtalı ekmekleri tabağa alın sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.