Yumurtalı Ispanak Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 2 demet ıspanak
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Haşlamak için su
- Bekletmek için 2 yemek kaşığı sirke
Yumurtalı Ispanak Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce ıspanakları tek tek açıp ayıkla yalım yarım parmak büyüklüğünde doğrayıp yarım saat sirkeli suda bekletelim.
- Daha sonra yıkayıp 2 su bardağı suda haşlayalım yumuşayınca altını kapatalım ocağın diğer yandan balcı bir tavaya sıvı yağı ekleyip iyice ısıtalım yumurtaları yıkayıp tek tek tavanın içerisine kıralım.
- Üzerine tuzu atalım yumurtalar pişmeye başlayınca karıştıralım.
- Pişmiş ve soğumuş olan ıspanakları iyice sıkıp süzgeçten geçirelim pişmiş yumurta sosunun içine katalım 3 dakikada yumurta ıspanak kavrulsun, altını kapatıp servise hazır hale getirebiliriz afiyet olsun.