elektronikci
FD Üye
Yumurtalı Ispanak Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 250 – 500 gram haşlanmış ve suyu süzülmüş ıspanak
- 1 – 2 adet yumurta ( büyüklüğe ve isteğe nazaran )
- 1 baş büyük kuru soğan
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı sumak ( isteğe nazaran )
Yumurtalı Ispanak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağının yarısını tavaya alın, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
- Hafif pembeleşen soğana kesme tahtasında kıydığınız ıspanağı ekleyin.
- Soğan ve ıspanağın karışmasını sağlayın, çıkan suyu harareti yükselterek yok edin.
- Kalan zeytinyağı, tuz, karabiber ve sumakla lezzetlendirin. Sumak ekşimsi bir baharat, ıspanağın otsu tadını yok ediyor.
- Çırpılmış 2 yumurtayı ekleyerek, tavanızda ıspanak ve yumurtayı karıştırarak pişirin. (2 dk. Kadar). Afiyet olsun.