Yumurtalı Ispanak Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilogram ıspanak
- 2 adet yeşil biber
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 çay kaşığı çemen (Tercihe bağlı)
Yumurtalı Ispanak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanakların kökleri ayıklanıp bol su ile yıkayın ve doğrayın.
- Büyükçe bir tavaya sıvı yağı alıp küçük küçük doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleştirin.
- Üzerine doğradığınız yeşil biberi ekleyiniz.
- Salçasını ve çemeni ek edin.
- Bir iki karıştırdıktan sonra üzerine doğradığınız ıspanakları ekleyip 5 dakika üstü kapalı pişirin ve daha sonra suyunu bırakan ıspanakları karıştırın ve ıspanakları yavaşça kavurun.
- Tuzunu ve baharatını ayarlayıp üzerinde 4 tane göz açın ve boşluklara yumurtaları kırın.
- Yumurtaların üzerine de tuz ve kırmızı biber ektikten sonra tavanın ağzını kapatarak yumurta akları pişene dek ateşte tutun. Afiyet olsun….