teknolojiuzmani
FD Üye

Yumurtalı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram ıspanak
- 1 büyük soğan
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber,kimyon,tuz
Yumurtalı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanaklarımızı güzelce yıkayıp köklerini ve berbat yapraklarını ayıkladıktan sonra orta kalınlıkta doğruyoruz.
- Soğanlarımızı orak orak doğradıktan sonra tencerede zeytinyağıyla öldürene kadar kavuruyoruz.
- Tencereye biber salçasını ekleyip 2-3 dk kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Ispanakları tencereye ekliyoruz. Burda ıspanağın tencereye sığmaz halleri sizi korkutmasın, ateşi görür görmez eriyip gidecek ????.
- Bu sırada 3 yumurtayı baharatlarla birlikte bir kasede çırpıyoruz.
- Ocağın altını kısıp güzelce eriyip giden ıspanaklarımızın üstüne yumurta karışımını ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yumurtalar pişince yemeğimiz hazırrr ????afiyet olsun ????.