teknolojiuzmani
FD Üye
Yumurtalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- Küçük boy karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ (kızartmak için)
- Pul biber
Yumurtalı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabahar orta büyüklükte parçalara bölünür.
- Kaynar suda az miktar tuz ve bir parça limonla pişine kadar haşlanır.
- Daha sonra suyu süzülür ve soğumaya bırakılır.
- Diğer tarafta yumurta, un ve tuz iyice çırpılır.
- Soğutulmuş karnabahar yumurtalı harca batılır ve kızgın yağda kızartılır.
- Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
- En üstüne sıvı yağda kızdırılmış pul biber gezdirilir.