Yumurtalı Kaşarlı Ispanak Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy kırmızı kapya biber
- 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar
- 2 yumurta
- Bi miktar sıvı yağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Yumurtalı Kaşarlı Ispanak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ıspanakları güzelce bol suda yıkıyoruz (ben 4 5 defa yıkıyorum)
- Sonrasında 3 4 cm olucak şekilde doğruyoruz.
- Ayrı bi tencerede suyumuzu kaynatıyoruz kaynayan suyu kenara alıp doğradığımız ıspanakları sıcak suda bekletiyoruz.
- Yumuşayana kadar çokda yumuşak olmasın hafif diri kalmasına dikkat edin.
- Sonrasında ayrı bi küçük tavada küp küp doğradığımız soğanları kavuruyoruz hafif yumuşayınca küp küp doğranmış kapya biberi de ilave ediyoruz kavuruyoruz 5 dk.
- Salça ilave ediyoruz.
- Ispanakları süzüyoruz.
- Süzdüğümüz ıspanakları kavuruyoruz.
- Tuzunu baharatlarını ilave edip kapağını kapatıyoruz suyunu biraz çeksin .
- Suyunu çekince kaşarı ilave edip yumurtayı kırıyoruz.
- Kapağını kapatıyoruz.
- Arada bi aralarını açıyoruz ki güzel pişsin 5 dk kısık ateşte pistikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.
Yumurtalı Kaşarlı Ispanak Tarifi Fotoğraflı Yapılışı