teknolojiuzmani
FD Üye
Yumurtalı Kereviz Sapı Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 dal kereviz sapı
- 1 adet yumurta
- 1 adet domates veya yarım kaşık domates salçası
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
Yumurtalı Kereviz Sapı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kereviz saplarını güzelce yıkayıp ince ince doğrayın ardından kapaklı bir tavaya alıp yağ ile birlikte bir iki dakika kavurun.
- Daha sonra göz kararı (Ben 3-4 dal kerevize yarım çay bardağı kadar koydum) birazcık su ekleyin kapağı kapatın. Su çok az olacak yumuşayana kadar yanmasın diye.
- Kereviz sapı güzelce kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyin. Onlarda kavrulduktan sonra kimyon, toz biber, nane ve tuzunu ekleyip şöyle bir harmanlayın.
- Son olarak küçük yuvalar açıp yumurtaları yuvalara kırın yumurtalara da tuz atıp tencere ya da tavanızın kapağını kapatın.
- Yumurtlar dilediğiniz kadar pişince ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.