Yumurtalı Kıyma Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 5 adet biber
- 2 adet domates
- Sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
- 3 adet yumurta
Yumurtalı Kıyma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymamızı bi tencerede biraz tuz ve üzerini geçecek suyla kaynatalım.
- Öbür bi tencereye sıvı yağ koyup küçük küçük doğradığımız biber ve soğanlarımızı koyalım.
- Biraz kavrulduktan sonra küçük doğranmış domatesleri ekleyelim.
- Tuz ve pulbiberimizi koyalım.
- Kaynamış kıymamızı biberli harcımızın içine alalım ve 5 dakka boyunca kısık ateşte karıştıralım.
- Hazırladığımız kıymayı borcamda eşit bir formda düzeltelim ve üzerine çırpılmış yumurtayı dağıtalım.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika yumurtası pişene kadar bırakalım.
Çok pratik ve lezzetli bir tanım.