Yumurtalı Kıymalı Ispanak Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram kıyma
- 4 yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
Yumurtalı Kıymalı Ispanak Tanımı Yapılışı
- Ispanakları güzelce temizleyip doğrayalım.
- Sirkeli tuzlu suda bekletip kumlarından büsbütün.
- Arındırdıktan sonra bir tencereye bir adet soğanı doğrayıp kavuralım.
- Soğanlar kavrulunca içine kıymayı atalım kavuralım ve akabinde salça atalım.
- Salçayı de hafif kavurduktan sonra ıspanakları tencereye alalım.
- Tuzunu atalım. Ispanaklar suyunu salıp çektikten sonra pişen ıspanakları bir borcama dökelim.
- Ispanakların orta kısımlarına boşluklar açarak üzerine yumurtaları kıralım.Fırına sürelim.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında yumurtalar pişince üzerine karabiber atalım. Yemeğimiz servise hazır.
Afiyet olsun .