Yumurtalı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg ince esmer bulgur
- 1 su bardağı isot
- 1 adet soğan(büyük boy)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı köfte baharatı
- 250 gram margarin yahut tereyağ
- 200 ml sıvıyağ
- 8 adet yumurta
- 1 demet taze yeşil soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet kıvırcık
- Tuz
- Ilık su
Yumurtalı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru soğanı rendeleyip köfteyi yoğuracağınız kaba alın isot ile karıştırın.
- Salçayı ve bulguru ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Kıvamına nazaran ılık su ekleyin.
- Baharatı ve tuzu ekleyin.
- Yumuşayıncaya kadar yoğurun.
- Maydanoz ve taze soğanı incecik kıyıp ekleyin.
- Margarin (veya tereyağ),sıvı yağ ocağa alıp eritin,yumurtaları bir kapta çırpıp yağ kızınca döküp pişirin.
- Yumuşayan bulguru pişen yumurtayı ekleyip karıştırın.
- 1 kişilik porsiyonlar halinde kıvırcıkla servis edin.
Yumurtalı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı