teknolojiuzmani
FD Üye
Yumurtalı Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük baş soğan
- 150 gram kıyma
- 1 orta boy domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı bir çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- Tuz
- Su
- Kurutulmuş fasulye
- 5 adet yumurta
Yumurtalı Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma yapışmaz bir tencerede kavrulur.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilir *soğanlar pembeleşince rendelenmiş domates eklenir.
- Domates suyunu çeker gibi olunca salça ve diğer baharatlar ve bir miktar tuz eklenir.
- Birkaç kez çevrildikten sonra altı kapatılır.
- Başka bir tarafta derin bir tencerede kurutulmuş fasulyeler üzerine sıcak su eklenerek ve tuz konularak iyice yumuşayana kadar haşlanır *fasulyelerin suyu süzüldükten sonra kıymalı karışıma eklenir.
- Önce yüksek sonra kısık ateşte birbirlerine iyice girene kadar pişirilir .
- Ardından tereyağı eklenir.
- Tereyağı eriyince yumurtalar kırılır (yumurtalar hemen karıştırılmaz beyazları pişmeye yüz tuttuğunda karıştırılır altı kısılır böylece yumurta kokusu olmaz).
- Altı kapatılıp sıcaklı servis edilir (dilerseniz lavaşın arasına sarıp dürüm yaparak yiyebilirsiniz).Afiyet olsun.