Yumurtalı Patates Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet patates
- 3 adet yumurta
- 50 gram kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Yumurtalı Patates Tanımı Yapılışı
- Üç adet soyulmuş patates minik minik kup kup doğranır.
- Sıvı yağ alınmış tavada kızarana kadar pişirilir.
- Hafif tuz eklenir. Üç adet yumurta çırpılır içine karabiber tuz eklenir.
- Kızaran patates üzerine gezdirilir.
- Tavaya bir kapak kapatılır hafif yumurtanın pişmesi sağlanır.
- Rendelenmiş 50 gram kasar peyniri son olarak eklenir ve kapağı kapatılır.
- Kaşar peyniri eridiğinde servis edilir deneyenlere afiyet olsun ????.