Yumurtalı Pırasa Kavurması Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo pırasa
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- 3 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 avuç kadarda kıyma koyabilirsiniz (Koymasanızda olur.ben her vakit koymam)
Yumurtalı Pırasa Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak bir kilo pırasayı yıkayın yıkadıkdan sonra ince ince doğrayın.
- Sonra tekrar bol suda en az 3 kere yıkayın ve süzdürün.
- Soğanları ince ince doğrayın.
- Geniş bir tavaya süzdüğünüz pırasayı ve soğanı koyun (eğer kıyma ek edecekseniz çiğden onuda ekleyin) ve suyunu çekene kadar biraz yağsız olarak karıştırarak kavurun.
- Daha sonra 2 yemek kaşığı zeytin yağını ekleyin, karıştırın ve ocağın altını kısıp, tavanın kapağını kapatıp, yaklaşık 15 dakika kadar pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
- Sonra salçayı ek edip düzgünce karıştırıp salçayı güzelce pırasaya yedirin ve 5 dakika kadar daha kavurun.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ek ederek pırasayı karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Pırasa uygunca yenecek biçimde kavrulduktan sonra servis kaşığı ile düzeltin.
- Sonra 3 yumurtayı sarıları top top olacak halde pırasanın üstün kırın (isterseniz yumurtaları pırasanın üstüne büsbütün yayın. Eşim bu şekilde sevdiği için ben yumurtaların tamamını dağıtıyorum )
- Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar yumurtaların pişmesini bekleyin ve ocağın altını kapatın.
- Yumurtalı pırasa kavurması hazır, biraz bekledikten sonra servis tabağına alıp, servis edin. Afiyet olsun.Not: sabah yahut ikindide çayla birlikte çok hoş oluyor. Biz ekseriyetle pırasa kavurmasını sabah çayın yanına yaparız.