Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumurtalı Pırasa Kavurması

Yumurtalı Pırasa Kavurması
0
33

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
yumurtali-pirasa-kavurmasi.jpg

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tanımı İçin Materyaller

• 1 kilo pırasa
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 3 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 avuç kadarda kıyma koyabilirsiniz (Koymasanızda olur.ben her vakit koymam)

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak bir kilo pırasayı yıkayın yıkadıkdan sonra ince ince doğrayın.
  2. Sonra tekrar bol suda en az 3 kere yıkayın ve süzdürün.
  3. Soğanları ince ince doğrayın.
  4. Geniş bir  tavaya süzdüğünüz pırasayı ve soğanı koyun (eğer kıyma ek edecekseniz çiğden onuda ekleyin) ve suyunu çekene kadar biraz yağsız olarak karıştırarak kavurun.
  5. Daha sonra 2 yemek kaşığı zeytin yağını ekleyin, karıştırın ve ocağın altını kısıp, tavanın kapağını kapatıp, yaklaşık 15 dakika kadar pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
  6. Sonra salçayı ek edip düzgünce karıştırıp salçayı güzelce pırasaya yedirin ve 5 dakika kadar daha kavurun.
  7. Tuz, karabiber ve  pul biberi ek ederek pırasayı karıştırarak kavurmaya devam edin.
  8. Pırasa uygunca yenecek biçimde kavrulduktan sonra servis  kaşığı ile düzeltin.
  9. Sonra 3 yumurtayı sarıları top top olacak halde pırasanın üstün kırın (isterseniz yumurtaları pırasanın üstüne büsbütün yayın. Eşim bu şekilde  sevdiği için ben yumurtaların tamamını dağıtıyorum )
  10. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar yumurtaların pişmesini bekleyin ve ocağın altını kapatın.
  11. Yumurtalı pırasa kavurması hazır, biraz bekledikten sonra servis tabağına alıp, servis edin. Afiyet olsun.Not: sabah yahut ikindide çayla birlikte çok hoş oluyor. Biz ekseriyetle pırasa kavurmasını sabah çayın yanına yaparız.

858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt